Een zondag in Moskou
15 jul. 2012
🇷🇺
vanuit Rusland
Vanmorgen rond 10.00 uur met de metro richting centrum gegaan. De metro is bereikbaar via een roltrap die aan twee zijden wordt bemenst. Wij denken omdat de roltrap zo snel gaat. De beambtes kunnen
dan tijdig de boel stilleggen?? Geen idee, maar het gaat snel en ook stijl naar beneden. 40 meter afdalen of stijgen is hier normaal. Via het Rode Plein zijn we naar het mausoleum van Lenin gegaan.
We mochten nog net naar binnen. De controle was zoals alle andere bezienswaardigheden weer groots. We mochten uiteindelijk door het poortje...de bezichtiging ging super snel. Je mocht niet praten en
om de twee drie meter stond een wachter om je in de gaten te houden. Heel veel mannen in uniform, een enkele dame ( die gelukkig nog vrouwelijk oogt) over het algemeen dus mannen. In het zwart, blauw
en groen gekleed die respect afdwingen! wellicht dat deze enorme hoeveelheid van machtsvertoon te maken heeft met het Moskou racing weekend van de formule 3. In het luxe centrum, GUM hebben we wat
westers stokbrood ingeslagen voor de treinreis. niet dat het brood hier niet lekker is, maar meer omdat het zo goed was geëtaleerd. Je kreeg gewoon trek van al dat lekkers. Heerlijk Moskovisch
gebak....veel luxe bonbons, koekjes ...tja dat konden we niet negeren. Beschaafd ingekocht, want we moesten er nog wel de hele dag meelopen. In het GUM is 90% kijker (denk ik!), wat een prijzen ....!
Op de bovenverdieping hebben we een Russische starbucks koffie met wat lekkers genuttigd. Als ik het niet mag meenemen dan maar direct opeten hoor... Henry gaf me gelukkig dit keer wel gelijk. Na het
Rode Plein en nog een paar leuke foto's om en nabij het Kremlin zijn we een boottochtje gaan maken. We hoopten nog een blik te kunnen werpen in het luxe hotel Oekraïne, maar dat is er niet van
gekomen. Na het boottochtje zijn we naar het hotel teruggegaan. We hebben in de plaatselijke super nog wat aankopen gedaan voor de komende treinreis. Eerst een wijntje en een biertje voor Henry om
daarna nog een douche te kunnen nemen. We zijn stil van de ervaringen....of is het omdat we allemaal achter de iPad, iPhone en laptop zitten.... We verheugen ons op de treinreis die over twee uurtjes
van start gaat. Totzover....en tot in Irkutsk....dan zijn we misschien weer online. Dag Prewit........Henry en Pauline
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}